Finaste i stan

Inredning / Permalink / 2

Det känns som om att alla säljer så kallade caféset som folk köper mängder av.
Jag som vanligt vill ha något halvt omöjligt att hitta men nu är det komplett!

Två Byarum Classic No 1 stolar och IKEA Roxö bord.

Sista natten i lägenheten

Renovering, Today, Vårt hus / Permalink / 1
Nu är det en natt kvar i den här superfina lägenheten. :( Men åh vad kul det ska bli att flytta till hus!!
 
Idag var vi och städade en hel del i huset. Väggarna i vardagsrummet är ju slipade och det blev visst slipdamm i hela huset så det var mycket välbehövligt inför i morgon!
 
Var tvungen att föreviga tapeten som satt under den förskräckliga vävtapeten i vårt blivande sovrum. Det är en brunt tapet med ljusa, mörkoranga och ljusgröna streck. Huh!
Vävtapeten var som tur enkel att dra bort, så förskräcklig som den är.
 

 
Tidigare i veckan blev elektrikern klar med allt han skulle göra nu. Det blir mer jobb för honom sen när vi renoverar i sommar. Nu har han dragit ny el i hela huset så det är jordade uttag överallt och så har han bytt ut det stenåldersgamla proppskåpet till en elcentral med jordfelsbrytare.
 
 
Var även till Trädgårdsföreningen och hämtade vår magnolia. :D
Den fick åka cab hela vägen till huset. Haha, hur många magnolior har fått göra det? ;) Den fick sitta i framsätet tvärs över till baksätet och jag tryckte in mig i baksätet och höll i den. Mer om den kommer!
 
 
Nu vet jag inte när vi får internet i huset för det var en försening på allt men jag hoppas det inte tar för lång tid. Kika in om några dagar så hoppas jag att jag har lyckats lägga upp nya inlägg.
Kram på er alla så länge!

Magnoliashopping

Renovering, Today, Vårt hus / Permalink / 0
Idag var första lediga dagen av tre. Välbehövligt!!

Började dagen i stan och hämtade ett bord jag fyndat för 250 kr på Myrorna. Ett mörkt matbord som får duga tills jag hittar matbordet med stort M. Jag såg samma bord på Myrorna för två veckor sen, då kostade det 700 kr. Fynd! :) 
 
Vidare till Blomsterlandet för att spana in en magnolia och de hade en bunt hemma, speciellt nu när de har kampanjpris på dem - 149 kr. Som jag anade var de jättesmå och det enda stora exemplaret de hade hemma var en rosenmagnolia och vi vill ha en praktmagnolia.
Tur så kom jag och tänka på fantastiska Trädgårdsföreningen som har en plantskola så jag ringde dit och visst - de hade många magnolior hemma i olika storlekar så vi åkte dit och spanade in alla. Åh herregud - jag hade hamnat i himmelriket!
Jag har varit inne i blombutiken många gånger men aldrig har jag fattat hur stort det egentligen är! För varje nytt rum jag fick gå igenom efter en i personalen för att komma till magnoliorna så lät det bara mer och mer "Åååååh!".
Så vi paxade den största praktmagnolian de hade hemma så den hämtar vi i morgon. :D
 
Vi har varit i huset idag och fixat lite. Sambon har fortsatt att slipa väggarna i vårt sovrum och vardagsrum så snart är de redo för tapeter.
 
 

Jag samlade ihop häcken som vi rivit bort på framsidan så det blir enkelt att forsla bort allt skit på söndag när vi har hyrt en lastbil för på söndag går flyttlasset från lägenheten till huset! :D
 
 
Till top