Köket dag två

Renovering / Permalink / 0
Nu är allt ute ur köket. En elkabel hänger från väggen på samma ställe där de tidigare satt.
De har öppnat upp hela ingången till köket. Innan var det en vanlig dörröppning med en dörr så man kunde gömma sig där inne, men det behöver inte vi så här ska det öppnas upp!
Jag minns det från när vi var på visningen av huset i februari, när jag gick in i köket så sa jag att "här skulle jag öppna upp dörröppningen så allt känns mer luftigt och det hänger bättre samman med matsalen" och så får det bli!
 
 
Vi har tillgång till halva huset, de har satt upp en vägg av plast mitt i matsalen så katterna inte kan ta sig in i byggområdet samt att det inte ska komma så mycket damm i hela huset. Just nu bor vi i en trea med klädkammare, ett badrum och en gästtoalett. ;)
 
 
Just nu är det allmänt kaos här hemma, hälften av sakerna står i badrummet, en fjärdjedel står inne i gästtoaletten och var resten står vet jag inte riktigt.
Ritningar på köket har jag inte riktigt. Det är däremot samma kök som vi hade i lägenheten, bara att den här gången blir köket vitt eftersom den grå färgen har utgått. Kvik Mano högblank.
På ena sidan är dörröppningen inte öppnad i sidleds för längst hela den långsidan ska vi ha förvaring, det blir ingen bänkskiva eller liknande. En hög kyl och en hög frys, båda integrerade, sen en spis och micro, båda upphöjda och sen ett utdragbart skafferi och bredvid ett skafferi med utdragbara lådor.
På höger sida av köket blir det en lång svart bänkskiva med matchande svart diskho. Integrerad diskmaskin, bred induktionshäll och en rejält gömd fläkt.
 
Ritningen på den högra sidan av köket, det blir väldigt "clean"!
 
Vi längtar tills allt är klart!

Tapeterna i rum två

Renovering / Permalink / 3
Nu sitter det tapeter uppe i sovrum två. Det är kul att känna att det äntligen börjar hända saker, vi har ju mest stått och trampat i två månader i väntan på att allt ska komma igång.
Tapeten är en vägg som ser ut som vitmålade träplankor. Från ett tyskt märke som heter Living Walls. Vi köpte dem för 209 kr/rulle på Bauhaus (som för en gång skull hade prissättningen fel åt rätt håll, det står att de kostar 279 kr/rulle så vi fick ju 70 kr rabatt per rulle, tidigare har de tagit minst tio kronor extra per rulle mot vad det står ute i butiken).
 
Det är en del kvar att göra i det här rummet. Upp med taklister och golvlister, måla dörrkarmen, fönsterkarmen och väggen bakom elementet samt även elementet vitt, nu är det ljust beige. Vi vet att man bör göra det först, men vi har fått prioritera lite annorlunda. ;)
 
 
 
På den sista bilden ser ni samma vägg där det tidigare var garderober.

Vem släppte en bomb?

Renovering / Permalink / 0
Köket ser ut som hej kom och hjälp mig. Dessa bilder är fotade igår när det mesta var ute.
Öppningen till köket är påbörjad, det ska bli ett stort valv istället för en liten dörröppning.
 
 
 
Till top