Lodjur på nära håll

Foto, Mjau, Today / Permalink / 1
Idag var vi på Kolmården för att titta på alla katter de har där. Jag struntade i allt annat, det var bara katterna som var intressanta. ^^
Nu är vi trötta efter en hel dag där så nu blir det att se en film och sen bara ta det lugnt. Bjuder på en bild från idag, fler kommer.
 

Munchkin katt

Mjau / Permalink / 1
Jag har sett den här kattrasen tidigare men uppmärksammade den mer först här om dagen. Kan vara kul för er andra att få läsa om den också tänkte jag! :)
 
Munchkin är en kattras som är känd för sina korta ben. Varför den har korta ben är för att de har akondroplasi, vanligaste formen av dvärgväxt.
Kattrasen uppkom 1983 när en kvinna i Louisiana i USA hittade en dräktig katt med ovanligt korta ben under en husvagn. Den hade anlag för akondroplastisk dvärgväxt och hälften av ungarna var kortbenta, och man började avla fram katter av denna typ.

Namnet kommer från filmen Trollkarlen från OZ.

Vanliga färger är svart, röd/vit, brun tigré, sköldpaddstabby/vit och sealmaskad. Vikten ligger på 2 - 4 kg.

Munchkin är inte en godkänd ras inom SVERAK - Sveriges kattklubbars riksförbund.
De har ofta ryggproblem då den belastas onaturligt i och med de korta benen. Många katter får även svåra andningsproblem på grund av deras exteriör. Munchkins är pga sin dvärgväxt hindrade från att göra sådant som man förknippar med "normalt" kattbeteende.

Det finns munchkin katter i Sverige, däremot är de inte vanliga eftersom det inte är en godkänd ras.

 

Looook!

Inredning, Renovering / Permalink / 0
I natt kom dörrarna på plats. De är lite skeva eftersom de är väldigt gamla.
Nu är det småfix kvar, liiite målning någonstans och så får vi slipa bort lite färg och lite av dörren på några ställen så de går igen ordentligt. Men snaaart!
 
 
Till top