Snö, hästabstinens och rastlöshet

Mjau, Today / Permalink / 0
I fredags kväll kom snön till oss, helt underbart! Det är så vackert ute just nu när det är ganska kallt och alla träd är vita! Det är sånna här dagar man ska dra på sig det varmaste man har, dra med sig sina bästa stallkompisar, klä in hästarna i ullfiltar som man sen drar över sina lår när man sitter i sadeln och bara ut i skogen och långa härliga galopper i snön!
Jag har lite hästabstinens för tillfället, förmodligen för att jag är lite rastlös här hemma.
Har åter igen kommit in i funderingarna om att en dag köpa en kallblodstravare. Vi får se hur det blir i framtiden! Nu är det inte aktuellt för fem öre. ;) Men jag saknar hästarna en hel del. Jag tycker det är mysigt att gå runt och pussla i stallet, göra höpåsar, mocka osv. Kanske inte riiiktigt i de här temperaturerna men ni förstår nog. :)
 
 
 
Nu har jag rensat väldigt mycket här hemma. Så himla skönt!
Igår la jag ut massa smink och annat skönhetsrelaterat på FB och det mesta försvann direkt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det är så skönt att rensa bland alla saker! Det som inte används, varför ska man ha kvar det? Det bara tynger ner en. Jag avskyr egentligen tanken "jag behåller den för jag kanske behöver den om ett år eller tio", men sen kommer det förmodligen ändå inte till användning.
Det största som stör mig är oordningen i garaget. Jag vill ha stenkoll på vad det är i varenda kartong. Jag vill få upp en bra list på väggen där man kan hänga alla verktyg för just nu ligger de flera olika kartonger och jag har i alla fall svårt att hitta något när jag letar efter det.
Det är ändå så pass tomt i garaget nu när vi har lyckats sälja en del från vårt gamla badrum att cabben står där i värmen. Min lilla Bimmer står på uppfarten och är heeelt istäckt stackarn. Cabben ska få stå hela vintern och bli den finbilen den är tänkt som från början. Jag behöver inte en bil nu för att ta mig till jobbet så mannen får köra min istället. :)
Mannen och jag har bestämt att inte starta min i onödan nu när det är -10 grader som det varit senaste dagarna så den har stått i flera dagar. I morgon är det förmodligen plusgrader igen (buhu!) och då mår nog motorn lite bättre.
 

Katterna fick en aktivitetsbräda från Trixie i julklapp, Stare fattade direkt hur man gör, de andra håller på och lära sig. / Kungen i soffan alldeles nyss.
 
 

Annandagens mellandagsrea

SHOPPING, Today / Permalink / 3
Idag öppnade Ikano för allmänheten igen efter julen (Ikano är Linköpings shoppinggalleria med H&M, Lindex, Kappahl, Bikbok, DinSko, Åhléns med mera och IKEA väggivägg). Jag anade att halva Östergötland skulle vara där och det stämde för det fanns ju inte en enda parkeringsplats på Åhlénssidan. Det var fullt ända bort mot motorvägen och det händer typ bara på mellandagarna! ;)
Jag ställde mig som jag brukar när det är ganska mycket bilar rent allmänt längst med hela huset på baksidan där de har varuleveranserna och jag var inte ensam om att göra det för när jag var klar och skulle köra hem så var det nästan fullt hela vägen.
 
Var inne på Kappahl och hittade egentligen ett par byxor till mini men jag har redan ett par likadana hemma och mindes inte alls vilken storlek jag har på dem så det blev inget köp.
På Guldfynd har jag äntligen hittat ett halsband jag velat ha ett längre tag. Snåla jag ska bara fundera i två veckor innan jag köper den. ;)
På H&M var det så smockat! Försökte hitta nått från mamma- och barnavdelningen men det var ju halvt omöjligt med folk som gick med kundvagnar(!) och tog upp hela gångarna... Suck! IKEA och Willys är anpassade för kundvagnar, inte H&M eller någon annan butik i gallerian.
På H&M lämnade jag tillbaka en mobilväska/plånbok som inte passade till min Iphone 4, den var helt enkelt för kort på längden fast att alla mobiler skulle passa i den.
Hittade istället två nagellack som jag kollade in för några dagar sen som nu turligt nog var på halva priset så 10 kr styck och 109 kr plus blev det på H&M. ;) Hade tänkt att köpa en Real Techniques borste men de var sluuut.
 

Gick igenom några fler butiker innan jag hamnade på Åhléns som har så mycket fint men jag köper inte mycket där. Inredningssidan är underbar med riktigt fina guldkorn ibland men jag är lite besviken både på H&M och Åhléns inne på Ikano för båda butikerna som finns i stan är trevligare så får kanske ta bussen ner i morgon för jag vägrar ta bilen in till stan dagar som denna. Läste att det var kaos i det största parkeringshuset här om dagen att folk fick sitta i någon timme på vägen ut för att trafikljusen utanför hade problem. Super!
Till top