Senaste veckans händelser...

Mjau, SHOPPING, Today / Permalink / 1
Hej! Det var visst ett tag sen... Designen står lite still men det kommer! :)

Stare är på bättringsvägen. Vi fick hem henne förra torsdagen och på lördagen var jag borta i en timme hemifrån och då hade hon hittat en av pälsleksakerna jag köper till dem från MeKatt... Jag trodde jag plockat bort varenda en men nej, hon hittade en och det saknades 2/3 delar av den så ringde veterinären som ville att vi skulle komma in direkt för att få upp den.
Hade Stares tarm inte varit opererad hade man inte brytt sig om den men nu var det tvunget att få upp den pga hennes skick så hon fick glatt kräkas lite. :p
Jag satte mig helt frivilligt och letade upp leksaken i pölen och djursköterskan var glad över att hon slapp. ;)
I fredags upptäckte vi att hennes mage var svullen precis där hon är sydd så vi fick åka in i lördags igen och de kom fram till att hon har reaktioner på suturerna. Ingen fara men det skulle se ut så ett tag.
Hon har inte gjort nummer två i lådan heller så igår fick hon sig en dos Microlax och nu är väl förhoppningsvis hela systemet igång.
 
Matte lagar storkok inför jobbveckan och Staris har inte ens fått smaka. Hallå? :O

Om någon undrar har Star på sig en kortärmad body från H&M i storlek 68. :) Tratten fungerade på kliniken, inte här hemma, då sprang hon in i allt och kunde inte alls anpassa sig.

I tisdags var det tillbaka till ekorrhjulet igen. Inte så pepp, speciellt inte när det är värmebölja ute vilket betyder ännu varmare inne på jobbet eftersom vi jobbar på restaurang. Men jag har klarat första veckan med stängningar nu. Ett eftermiddags/kvällspass i morgon och ett pass på torsdag sen ledig helg.
Jag behöver nog snarare fyra veckors semester till. ;)
 
Idag var jag och mannen min på stan en sväng. Inne på Indiska hittade vi mattan jag fastnat för på Instagram, den följde med hem. :)
Blev även en fika på Espresso House och en sväng på H&M. Jag saknar väldigt mycket att vara på stan! Förr så cyklade man ju in dit på fem minuter, nu är det lite längre, kanske man uppskattar de gångerna mer nu? :)
 
 
I morgon är planen att försöka tvätta min bil innan jobbet. Sen vill jag gärna till Chilli i Norrköping någon dag, är inne i en mattperiod för tillfället! ^^

En Stare hos veterinären

Mjau / Permalink / 0
I fredagskväll när vi kom hem klev vi något blött. Tänkte inte så mycket mer på det förrän dagen efter när Star satt sig och kräktes upp all frukost (rakt på den vita ryamattan) och det blev inte bättre, hon kräktes upp allt hon fick i sig under dagen.
På kvällen var jag i kontakt med uppfödaren som rekommenderade att ge 2 ml vatten i munnen på henne varje halvtimme. Det gick inte heller, det kom upp.
Kontaktade Strömsholm som var beredda på att ta emot oss om hon blev sämre. Jag gick och la mig och husse höll koll. Vid fyra kräktes hon igen men Strömsholm tyckte vi kunde vänta till nio när Valla djursjukhus här i stan öppnade.
Ringde dit och fick komma ganska omgående.
Hon fick stanna kvar. Kraftigt uttorkad och hade gått ner ett halvt kilo mot vad hon vägde en vecka innan. Det är väldigt mycket på den lilla katten!
 
 
Hon las in och fick dropp. De röntgade, tog blodprov och gav kontrastvätska. Morgonen efter kräktes hon igen. Senare på kvällen verkade hon ha blivit mycket bättre och fick testa äta igen, men det kom upp igen...
Nu har hon röntgats två gånger utan att man hittat något.
På tisdagen ringde veterinären och frågade om hon fick öppna henne, ganska omgående och utan att tveka sa jag självklart ja!
Vid 20-tiden ringde de och sa att de hittade en tunn, tunn tråd i magen på henne som fastnat i tungfästet nere i halsen och sen fortsatt ner i tarmen där den lagt sig och snörat ihop. Det syntes inte på röntgen så det var tur att de hittade den!
 
Jag var där igår på kvällen och träffade henne. Sköterskorna förstår varför hon går under namnet Turbo här hemma ibland! Haha.
Alla tror att hon är en hane, även veterinären som opererade henne. ;) Fniss, men det har väl med färgen att göra, röda honor är inte så vanligt och så tror jag att eftersom hennes namn slutar på ett "e" så kanske det låter lite manligt?
Turbobus var hon. Första sköterskan säger är att hon inte får hoppa, vad gör hon då? Upp i ett fönster!
Helt rakad på magen är hon och frambenen är rakade så hon kunnat ha dropp där så det blir inga utställningar på ett tag! ;)
 
 
Nu ringde de från djursjukhuset och sa att vi får hämta henne så ska förbereda lite hemma, hon ska få ett eget rum där hoppmöjligheterna är små så ska vi hämta henne! :)
Älskade lilla katt! <3
Till top