Löv i all oändlighet

Today / Permalink / 0
Idag gick jag ut och krattade på framsidan. Saken är att det knappt såg ut att finnas några löv men efter att ha varit under den förjävliga häggmispeln vid uppfarten (som vi vill bli av med men grannarna vill ha kvar...) och under häcken på framsidan så blev det fyra sopsäckar löv!
Passade på att rensa bort pelargonerna i blomlådorna för nu såg de nästan för hemska ut. Sparade en som jag ska se om hen överlever i garaget över vintern, får ha den inomhus nästa år i så fall. :)
Tvättade blomlådorna så de är rena inför nästa år. Planterade lite tulpanlökar (har ju tänkt att plantera massor av lökar i år men så blev det inte för alla lökar är ju slut i affärerna ;) ). Tvättade fönsterna på utsidan för de såg lite väl risiga ut efter att det flög jord, sand och grus hit och dit på framsidan när det las sten där.
Åkte iväg till ICA och hämtade ut ett efterlängtat paket. Åkte och lämnade lite post som vi fått som en annan person en kilometer bort skulle ha, hur gick det till?
Efteråt åkte jag vidare och lämnade alla löv på återvinningsstationen och sen vidare till Gulf i Tornby för biltvätt. Men biltvätten hade gett upp och var avstängd i väntan på servicepersonal som skulle komma i morgon så jag åkte vidare till den sprillans nya biltvätten i Lambohov som även den är borstfri och vilken tvätt det blev! Wow, längesen bilen var sådär ren! ^^
Hemma igen tog jag ur mattorna och spolade rent dem, dammtorkade hela bilen och skulle dammsuga den men då fungerade inte suget på vår grovdammsugare så jag gav upp för dagen. Får dammsuga bilen vid jobbet i morgon istället, tur att man har två bensinmackar bredvid. ;)
Nu känns det i fogarna kan jag ju säga! Men har fått en hel del uträttat idag. :)
 
Amiralsötisen som hela dagen har legat i korgen med ren tvätt så jag inte fått plocka upp det. Han är ju bara för söt! ^^ Bakom honom ser ni den färdiga vimpeln som jag bara snabbt hängde upp på tavellisten för att jag skulle få se hur den såg ut färdig, sen har den fått hänga kvar... ;)
 
Nu blir det väl snart att hoppa i säng för jag är jääättetrött. Jag har en liten Stare som väcker mig flera gånger varje natt av någon anledning. Vaknar av att hon står på mig och stirrar, kurrar högt och mjölktrampar.
I förrgår gjorde hon det en gång tack och lov och passligt nog tre minuter innan klockan skulle ringa, det kan jag gå med på men inte att hon ska väcka mig en gång i timmen... Behöver all sömn jag kan få nu innan bebis kommer. ;)
Fyra långa dagar på jobbet är framför mig nu men jag jobbar med en av de roligaste på jobbet så på så sätt är det bara skoj att gå till jobbet! Även om det är jobbigt att gå upp 05:30 varje morgon så kommer jag ju hem tidigt istället! :)

Systuga här hemma

Today / Permalink / 0
Symaskinen står framme konstant här hemma! Är inne i en riktig syperiod nu och har hunnit med en del på min lista men den är fortfarande lång! ;)
 
 
Jag har varit ledig hela helgen, är det även idag egentligen men har tagit ett extrapass på jobbet.
I fredags var jag på Kvinnohälsan här i Linköping igen, denna gången strax innan åtta för att göra en glukosbelastning.
Man gör det för att kolla om man som gravid har risk för graviditetsdiabetes och går till så att man fastar helt och hållet, man får inte heller dricka något, sen klockan 22.00 kvällen innan. Så klockan åtta på morgonen får man ge lite blod så de kollar sockerhalten i blodet och sen får man dricka en sockerblandning och efter det sitta i två timmar och inte göra något speciellt och därefter kollar de sockerhalten i blodet igen.
Jag har hört så mycket om den där sockerblandningen man ska dricka, att den är trögflytande och smakar riktigt äckligt.
Undersköterskan ställde fram en glasflaska med en gul lättflytande vätska i, 2,5 dl. Till fick jag en sån liten klassisk vit mugg som jag skulle hälla drycken i. Snabbt konstaterade jag att jag måste hälla vätskan i muggen tre gånger för att lyckas dricka upp allt så jag svepte allt på en halvminut från flaskan.
Undersköterskan bara skrattade och konstaterade att jag nog var en av de snabbaste hon varit med om som druckit upp det, för man har fem minuter på sig och många har problem att få i sig den. Nu eller aldrig tänkte jag! ;)
 
Värderna såg ut enligt skolboken så inga risker här, mycket skönt! :)
Vi fick träffa vår vanliga barnmorska och lyssna på minis hjärta som slog så fint. :)
Andra SF-måttet togs även och jag följer min kurva perfekt, det är så skönt att höra för jag har ju trott att jag varit gigantisk men jag gick ju upp en del i början av graviditeten och nu går det långsamt upp.
Ligger på plus 9 kg nu mot innan graviditeten.
Idag är jag i v.29+2 så nu är det bara tio veckor kvar, iiih! Vart tar veckorna vägen? Det går superfort! :D
 

Ny brevlåda!

Renovering / Permalink / 0
Idag satte mannen vår nya brevlåda på plats! :)
Vi har letat lääänge efter en markpostlåda med tömningsluckan på baksidan som ser snygg ut och här är den!
589 kr kostade den och finns hos Clas Ohlson. Fynd!
 
 
Till top