Valborg

Mamma till Mini, Today / Permalink / 0
Igår somnade mini vid 20:30. Jag har vaknat flera gånger i natt och trott att "snart vaknar han" men inte då! 06:46 slog han upp sina blå vackra ögon och var hungrig! Efter flaskan somnade vi båda om och vaknade strax innan tio igen. Så skönt!
Däremot är jag inte särskilt utvilad även om jag sovit i mer än sex timmar sammanhängande. Behöver nog minst åtta, allra helst nio timmar. Om några år kanske...
 

Glader när vi vaknat! <3

Sen har dagen bara sprungit förbi! 
Vi gick en vända mot ICA här hemma och blev stoppad av en granne som inte sett mig på länge och knappt visste att vi fått barn så hon var tvungen att visa upp mini för sin man också! De är så söta! :) De bor på samma gata, fast två längor bort.
På ICA blev det inte mycket, en brödbit, lite yoghurt till mina smoothies, en bytta Bregott och så handtvål.
Åh, det går åt sånna sjuka mängder handtvål nu när man har en liten! Man ska tvätta händerna innan och efter man gör allt. Gissa hur mina händer ser ut! Tacka vet jag handkräm!
Vi gick även runt och spanade in några av magnoliorna som finns här i vårt område. Vår magnolia på framsidan blommar inte i år. När vi planterat den blommade den jättefint, förra året fick den en eller två blommor och i år ser det ut att inte bli några alls, men så är magnolior... När de blivit planterade på ett nytt ställe kan det ta upp till fem år innan de blommar som de ska.
Den på baksidan har nog inte klarat sig på grund av den varma och torra sommaren som var så får byta ut den mot en ny. :/
 

Den gigantiska praktmagnolian finns längre ner på vår gata och är förmodligen runt 60 år gammal!
 
Mannen jobbar kväll igen och är nog hemma till halv elva. Valborg idag och jag hade gärna gått på någon brasa men alla är ju upptagna på annat håll och jag vill inte gå själv. :p

Första vaccinationen

Mamma till Mini, Today / Permalink / 4
Igår var vi till BVC för vägning, mätning och vaccination!
Jag hade chansat på att han skulle väga 5,8 kg och vara 61 cm lång. 6305 gram och 62,3 cm lång var han visst! :D
Efter det var det dags för hans första vaccination som de får vid tre månaders ålder. Jag hade tänkt att jag skulle hålla honom men sen när de sa att han skulle få två sprutor samtidigt(!), en i varje lår, så kände jag att det klarar jag inte av!
Sköterskan hämtade en kollega och de räknade ner 3, 2, 1 - spruta och så satt jag där och tittade på vår lille pojke som satt i sin pappas knä och inte fattade vad som hände. Det tog några sekunder, sen bröt världens gråt ut och då tog mammakänslorna över och jag typ kastade mig över honom och tog upp honom i min famn så han fick gråta hos sin mamma. <3
Eftersom det var väldigt läglig mattid för honom när vi var där så hade jag gjort en flaska redo som han fick ungefär en minut efter sticken och det hjälpte jättebra! Han blev lugn och mätt. :)
Det var en glad liten kille fram tills ungefär 15 då han hade fått feber (38,1 grader), stackarn!
Han fick en Alvedon supp och så fick han två flaskor ersättning ganska tätt för att han ville ha det och sen somnade han och sov länge! Väckte honom strax innan 20.00 för att få i honom en till flaska så han skulle få i sig lite vätska eftersom han var varm och sen somnade han om direkt och vaknade först 05:40 och var hungrig.
Då hade jag fått tillbaka min glada lilla kille som låg nere på 37,2 i temp! :)
 
Igår fick vi även besök av en gammal vän till mannen och vännens nya flickvän. Åh det är så kul att få folk på fikabesök nu! :D Tidigare har det också varit roligt men nu är det inte så att jag träffar 100-tals personer varje dag som jag gör varje gång jag jobbar så det är kul med några att prata med. :)
Mini fick ett sött gosedjur med speldosa i sig från dem. :)
 
När de gått så hade mini somnat så jag passade faktiskt på att åka ner till Trädgårdsföreningens växthus och köpa några fler penseér som de sänkt ner till 2 kr styck och visst, de har ju inte jättelång tid kvar men det är kul att kunna proppa framsidan med blommor så länge man kan! :)
En sväng inne på ICA Maxi för att handla lite till middagen (glömde dock hälften, var skitstressad eftersom det tog mycket längre tid än planerat att vara hemifrån eftersom folk är jävla stolpskott som inte kan köra bil! Fick tuta på en tant som låg och pruttade på i 20 km/h på en 40 väg, suck!). Sprang även in på Åhléns och köpte en supersöt dräkt till mini som nog passar till vintern. :)
 
Idag vaknade vi som sagt först vid 05:40 och sen somnade vi om och vaknade strax innan 10 igen och pappa tog över lite så jag tog en snabbdusch och fräschade upp mig lite. Något man inte alltid hinner när man är småbarnsförälder. ;)

Vi har knappt gjort något idag. Vi skulle åkt till IKANO och mött upp en kvinna men hon hörde aldrig av sig så jag åkte aldrig dit. Det är liksom något helt annat att åka själv än att behöva klä på barn, i med barn i babyskyddet, packa ner saker i skötväskan, packa in barnvagnen i bilen och så vidare, det är inget man gör "bara sådär". ;)

Tre månader!

Mamma till Mini, Today / Permalink / 4
Igår tog vi sovmorgon hela gänget i sängen. Så mysigt!
Jag passade på att göra något jag längtat efter LÄNGE - färga håret!
Man får färga håret när man är gravid men jag ville inte riskera något utan tänkte att jag är gravid i nio månader och jag får väl gå med konstig hårfärg under den tiden. ;)
Först nu tog jag tag i det och vilken skillnad! <3 Jag måste nog färga håret en gång till för att det mörka ska kunna ta sig ordentligt.
Förr färgade jag håret en gång i månaden i en lite mörkare nyans än vad jag naturligt har, den färgen bleks efter ett tag och blir ganska lik min naturliga hårfärg men har en annan nyans i solljus och det var så jag hade nu och så utväxt på det och lite gråa hår...
Min pappa var gråhårig tidigt så jag har en del på gång själv och det har jag verkligen märkt av nu när jag inte färgat håret på ett år!
Nu är det bara klippning kvar. Knappt att jag vågar ringa min frisör för jag lovade henne att klippa mig i oktober och det hände aldrig. Ooops!
 
När håret var färgat och hade torkat så lämnade jag mannen och mini hemma och körde bort till IKANO och gick in till Telenor för jag har fått ett brev om att de ska göra om mitt abonnemang och då blir det dyrare så jag tänkte kolla vad jag kunde få för nytt roligt abonnemang med ny mobil istället men det billigaste de kunde erbjuda var 489 kr i månaden. Sheise! Jag tycker 249 kr för bara abonnemanget som jag betalar idag är dyrt!
Log stort och ljög om att jag skulle komma in nästa vecka istället. :D
 
Sprang in på IKEA och köpte hem lite småsaker jag tänkt köpa ett tag och sen sprang jag in på ICA Maxi och köpte lite smått, typ ersättning, bananer, Coca Cola och en Boxholmsost. ;)
 
Resten av dagen var vi hemma och myste ihop hela familjen nu när mannen äntligen var ledig.
Det blev våfflor till middag, snabbt och enkelt! Förstår nu vad man menar med att man inte har ork eller tid när man är förälder. ;)
 
Igår blev mini tre månader! <3
 
Försökte ta en jämförelsebild då det är exakt tio veckor mellan bilderna, liggandes på samma filt och ha på sig en likadan pyjamas (däremot tre storlekar större på högra bilden ;) ).
Bilderna beskriver honom väldigt bra också. När han var tre veckor gammal gjorde han inte mycket annat än att sova och nu är han vaken större delarna av dagen och är medveten om vad som händer runt omkring. :) Älskar dig min lille prins! <3
 
Idag är mannen borta och spelar turnering och jag och mini ska väl ta oss ut på en promenad. :)
Till top