Morr på Postnord!

Osorterat / Permalink / 3
Förresten!
Jag beställde ju lite saker natten mellan lördag och söndag när jag inte kunde somna.
Ett paket från Cirkusfabriken och ett från Zooplus.
Paketet från Zooplus kom igår men det från Cirkusfabriken har legat "under sortering" i Malmö sen i måndags! USELT.
Inte för att det är alls någon panik med det som är i paketet men jag vill ju ha hem den. Har de slarvat bort den? Har någon brevbärare delat ut den fel? Eller kanske värst av allt har någon brevbärare själv tagit paketet?

Jag har kontaktat butiken och vi ska avvakta och se vad som händer (jag ringde Postnord i morse och frågade och de ville att jag skulle kontakta butiken och be dem göra en retur hos Postnord på detta eftersom han tyckte det såg ut som paketet var framme hos mig, vilket det nu inte är!).

TGIF!

Today / Permalink / 0
Äntligen fredag och ledig helg för mannen! Nu ska vi mysa i helgen. :)
 
Jag blev väckt av mini vid sju av att han låg och höll i sin zebrasnuttis och slängde den fram och tillbaka i ansiktet på mig. Han vet hur man får sin mamma till liv. ;)
Vi gick upp och städade här hemma. Plockade bort massa saker (jag fattar inte vart allt kommer ifrån men det var hur mycket saker som helst ute överallt!) och dammsög.
När det var klart var herrn meeegagnällig (inne i en period där de tror att man aldrig kommer tillbaka om man lämnar dem) så det blev ner i vagnen och en prommis upp till ICA för att köpa kakao. Då slocknade han innan vi ens kommit förbi brevlådan här hemma. :)
Väl hemma igen gjorde jag chokladbollar inför dagens fikabesök och mannen hade beställt mindre än de jag vanligtvis gör och med kokos på istället för pärlsocker så det blev små och hälften hälften.
 
Vid 14 kom Elin, Dragan och Maja och vi visade runt i huset eftersom det alltid händer något här hemma mellan gångerna. :)
Maja är så stor nu! Känns som hon också föddes nyss men hon blir ju ett år nästa månad. :)

De stannade till efter fem tror jag då vi tackade för att de kom och de hade ju med sig en bukett med världens finaste blommor! Åh! <3
 
 
Nu ikväll blev det tacos för vår del här hemma. Gott!
Var även en sväng ute i garaget och insåg att jo, så fort alla delar till uterummet som står där nu är på plats så ska det bli en rejäl rensning i garaget.
Ni vet sådär - ut med allt från garaget, alla kartonger ska vara tomma, sortera i spara-släng-sälj högar och märka upp tydligt vad det är i varenda låda.
Känns som det är så mycket saker vi inte ska ha kvar som är där ute så jag ska nog ta en vända till tippen i morgon med sånt jag kommer åt. ;)

Sexmånaderskoll

Gravid / Livet med bebis, Mamma till Mini / Permalink / 0
I morse blev vi för första gången på länge väckta av väckarklockan men koll på BVC med läkarundersökning (rutin vid 2, 6 och 10 månader tror jag det är) var det som stod på dagens schema. 
Vid nio var vi på BVC, tvärdött på plats så jag trodde nästan vi tagit fel på tid men folk har semester så det är rätt lugnt pga det. 
 
Vi kom in, fick möta Kerstin som jag själv gick en del hos när amningen strulade när mini var två, tre veckor gammal så vi känner till varandra och jag tycker att hon är riktigt bra! :D 
En kvinna på gatan hade henne till sin dotter (som är typ 21 år nu) så hon har varit med ett tag! :)  
Vi pratade en del om vad han kan nu som ett halvår gammal (man kollar om barnet kan vända sig från mage till rygg och tvärtom, om den drar sig upp själv om man håller i händerna på den när den ligger ner, om den kollar efter en leksak den tappar och om den flyttar leksaker mellan händerna) och mini gör allt det utom att vända sig från mage till rygg.
Maten tog vi upp också och det har vi hållt på med i två månader nu så nu ska jag börja öka maten han äter så han om två månader har bytt ut i alla fall två mål om dagen till mat istället för ersättning.
 
Läkaren kom efter en kvart, en jättetrevlig man. Han kollade igenom mini så allt lät bra, att allt ser och känns bra, allmän hälsokontroll liksom för att kunna upptäcka eventuella fel hos barnet i tidig ålder.
Mini skulle dra i hans stetoskop och allmänt sådär vara med. Så söt! <3

Mini fick beröm för att han var så stark i kroppen och drar sig upp själv när man håller i hans händer och att han redan vinkar! Det gör barn tydligen först vid tio månader generellt så han är lite tidigare på det. :)
 
Både sköterskan och läkaren stod och var rätt snopna över "en riktig Svensson" som de kallade mini för eftersom han följer kurvorna för längd och vikt heeelt enligt kruvan! En bebis längd och viktmässigt enligt skolboken helt enkelt. :) 8215 gram och 68 cm lång är han idag. :)
 
Suddigt värre blir det nu när det inte är stilla i en sekund här hemma! :)
Till top