Stockholmstripp

I lördags packade jag in mig och mini i bilen och körde upp till min mamma i Stockholm för att hälsa på. Mannen skulle ändå jobba hela helgen. 
Vi började med att åka till Märsta och ut till min mosters landställe och hälsa på en stor del av släkten, mina kusiner med deras barn (yngsta var en månad gammal!). 
Efter några timmar där med god (grillat!) mat och jordgubbstårta åkte vi hem till min mamma igen och fixade lite hos henne. 
Jag håller på och gör en lång vimpel till minis rum och jag hade med alla vimplar till min mamma för att kunna låna en sticka (sån pinne man stickar med om det är otydligt ;) ) för att sticka ut spetsarna på dem och så strök min mamma allihopa. 
 
På söndagen åkte vi in till stan och handlade en del på Newbie Store och Leilas General Store innan vi mötte upp fina Ebba med pojkvän. :) 
Köpte en söt t-shirt till mini på Lindex och sen gick vi till Åhléns City och plan 4 som jag nog aldrig varit på och där fanns det massor! Hittade en tunnare hoodie och en kortärmad pyjamas till mini på deras rea. 
Hem till min mamma och packa om allt innan det var dags att åka hem igen. Mini somnade i bilen när jag körde på E18 och vaknade när jag svängde in på gatan här hemma, väldigt praktiskt! :) 
 
 
 

Mammafika och vaccinering

Mamma till Mini, Today / Permalink / 2
Igår var hela mammagänget här på fika! 6 barn och 6 mammor (och en pappa som höll sig lite vid sidan om innan han smet till jobbet ;) ). 
Det var riktigt trevligt! Jag bjöd på kladdkaka med grädde och (belgiska) jordgubbar (känns typ omöjligt att hitta svenska, buhu) och så te och kaffe. 
Vid 16 hade alla gått hem och mini var tvättslut efter besöket så det hände inte då mycket mer resten av dagen. Hann tvätta fyra maskiner tvätt, så skönt med tomma tvättkorgar! (Ja, plural - jag har fyra tvättkorgar, en i badrummet så man slipper springa till tvättstugan varenda gång och tre i tvättstugan, en för mörkt 40, en ljus 40 (uteslutande minis kläder) och en 60 grader). 

I morse tyckte herrn att klockan 06:15 var en bra tid för bajsblöja och att agera sångfågel så vi stod nog i 45 minuter i tvättstugan och vek all tvätt och luftade rumpan (och kissade på mamma hela två gånger!). 
Efter några koppar te var jag klarvaken vid nio men då slocknade såklart herrn... ;) 
Vid 11:30 hade vi tid på BVC för 5 månaderskoll och mini är 66,4 cm och 7600 gram. Så nu börjar vikten plana ut lite, 7180 gram vägde han förra månaden. 
Sen var det dags för sprutor igen, en i varje lår samtidigt. 
Först satt han tyst i 5 sekunder, sen blev han jätteledsen och efter 30 sekunder i min famn blev det tyst. Sen såg han sin flaska så då blev det skrik efter den istället. ;) 
Nu sover han på soffan och jag är sugen på en kopp te till... Planerar in en Stockholmstripp i helgen... :) 

Regnig dag på stan

SHOPPING, Today / Permalink / 0
Idag känns det som vi inte gjort så mycket... 
Vid ett-tiden puttade jag in man och prins i bilen och körde ner på stan. 
Första stoppet var Tygfabriken där jag löpte några meter tyg för 150 kr som ska bli en vimpel när jag hinner. Sen åkte vi och parkerade bilen och tog ett varv runt vanliga sträckan vid Stångån. Så fint! 
De höll på och fixa med mycket nytt tunt ån, mycket bra att de underhåller och förbättrar! 
Vi fick även runt lite inne på Trädgårdsföreningen och kikade lite inne i växthuset efter roliga blommor och växter eftersom de rear ut en del nu. 
Vi gick vidare i jakt efter ett café som inte var proppfullt och det blev Waynes i Filbyter men dit går jag inte igen! 
Man kände sig inte direkt välkommen och inte tusan serverar man mat på ett fat som var helt naggat i kanterna! 
Usch! 
En tjej vid bordet bredvid fick ett hårstrå i sin macka... 

Vi hamnade sen hos Telenor där mannen fixade en ny mobil eftersom den han har nu sjunger på sista versen efter fyra år, speciellt efter ett bad igår. 
Sen åkte vi hem i ösregnet och nu ikväll har vi grillat och glott på True Blood! 

Till top