Veckan som varit

SHOPPING, Today / Permalink / 0
I tisdags var jag på vårdcentralen och kollade upp några prickar men ingen var i riskzonen, skönt! Även om jag gärna hade velat ta bort några av estetiska skäl...
 
I onsdags var dagen då min mamma skulle komma och jag hade planerat att göra massa saker innan jag skulle hämta henne vid tåget vid ett, som att typ bädda gästsängen, sminka mig, börja med grytan vi skulle äta till kvällen men mini tog ett skutt från sängen när han låg med sin pappa och lekte där och det blev såklart en gallskrikande bebis som blödde ur munnen så jag tog samma sekund beslutet att vi skulle upp till akuten så det var bara på med alla ytterkläder och in i bilen.
Tur så har vi väldigt nära dit!
Satt i säkert en timme innan det var dags för undersökning men allt såg ok ut, han hade slagit i sina tre tänder han har i underkäken på insidan av övre läppen och lite i tandköttet.
Han har varit som vanligt efteråt så det var ingen fara men OJ så rädd man blir när det händer!!

Min mamma hämtade jag och körde hem till oss. Hon bekantade sig lite med mini igen eftersom det var ett tag sen de sågs sist.
Jag fixade grytan som vi senare på kvällen åt (så glömde jag morötterna i grytan, sååå dumt!) och det var gott! :)
Kul att min mamma får smaka på min matlagning som ändå har utvecklats väldigt mycket sen jag flyttade hemifrån. ;)
 
I torsdags bytte mannen däck på min bil och jag var assistent och hjälpte till så nu kan jag nog klara av att göra det helt på egen hand. ;) Jag är ju en problemlösare så det hade ju gått på nått sätt ändå, haha!
Sen städade vi halva garaget som vi planerat i ett halvår. Det var så mycket saker att gå igenom att vi inte hann allt innan jag, min mamma och mini valde att åka till Maxi och handla istället.
På kvällen gjorde jag min köttfärssås med pasta som jag själv tycker är riktigt god. :)
 
I fredags åkte jag, min mamma och mini bort till Brunneby Musteri tidigt på morgonen och handlade lite där. Jag var ju där veckan innan men jag ville att min mamma skulle få se hur det var där. :)
På vägen tillbaka till stan stannade vi i Ljungsbro och Cloettas butik där jag aldrig varit. Blev lite köp av godis, eller choklad framförallt.

Sen åkte vi till Tornby, handlade lite julklappar till mini från Newbie och så åt vi lunch på Sannes Coffee, ceasarsalladen med kyckling och bacon är sååå god!
IKEA fick sig ett snabbt besök och sen var vi lite väl trötta i skallen alla tre för mini vägrade sitta i vagnen och bara gnällde för han var sååå övertrött så vi åkte hemåt istället.
På kvällen bakade jag lite lussebullar. :)
 
I lördags hade vi planerat att gå på någon julmarknad men vi åkte till Stockholm tidigt på morgonen istället. Mini sov nästan hela vägen, skönt!
Senare på eftermiddagen åkte vi till Barkarby för att handla på ICA Maxi som ligger där. KAOS är ett bra ord att sammanfatta vistelsen i Barkarby.
De har byggt väldigt mycket sen jag bodde i närheten och inga direkta smarta lösningar för att få trafiken att flyta bra och egoistiska stockholmare som vägrade släppa fram en bil för att den ska svänga eller in i ledet. Usch!
Jag stannade och släppte igenom flertalet bilar och vad glada alla förare var och vinkade så glatt. Tänk om alla kunde hjälpas åt istället så skulle allt nog flyta mycket bättre!
Lönelördag... Suck!
Efter ett bra tag hittade vi en plats på parkeringen intill Maxi och såklart ösregnade det och det var sjuka mängder folk så jag fick typ panik inombords och bara ville därifrån. Uh!
Nu när jag inte bott i Stockholm på snart fem år så förstår jag varför alla osm inte är från Stockholm klagar på stressen.
 
Igår åkte vi tidigt från min mamma med sikte mot Solna och Mall of Scandinavia!
Det var lätt att hitta dit från E4:an för det var skyltat hela vägen. Inne i det flashiga parkeringshuset stod det parkeringsvakter redan innan varuhuset öppnat och hjälpte oss hitta en plats (vi var där en kvart innan öppning och det var tomt i parkeringshuset, gissa hur det såg ut fyra timmar senare...).
Vi tog bra tid på oss att få ut vagnen, kolla så allt var med i skötväskan och så innan vi tog hissen upp till gallerian som öppnade precis då.
Vi började inne på H&M där jag hittade två superfina nagellack jag letat efter ("Sepia" har jag hittat i varenda butik jag letat efter men "Go-to-Greige" har varit slut överallt men en i personalen lyckades hitta en till mig i en låda! :D
På H&M Home (en egen avdelning på samma H&M) hittade jag ett jättefint förkläde i grått med volang runt kanten (så jag!) och min mamma köpte ett gosedjur till mini.
Tre varor blev 20% rabatt så jag fick ett nagellack på köpet kan man säga! :D
 
Sen gick vi runt lite i de olika butikerna, & Other Stories, Royal Design, Illum Bolighus och massa mer. Seriöst har jag nog lite minnesluckor från besöket för det var sååå mycket att ta in att jag blev helt paff!
Så stort och allt finns ju där!
Inne på Zara Kids köpte jag ett par söta byxor till mini som får bli en julklapp. :)

Jag skulle bara gå in på Rituals men så träffade jag en som jobbade där som har jobbat i grannbutiken till den jag jobbade i när jag bodde i Stockholm så vi pratade en del och jag valde att köpa en bricka med tillhörande tvål och handkräm när jag ändå var där inne. Fick bra med rabatt också, hihi!
 
Närmre lunch stannade vi på underbara Vapiano och åt en varsin carbonara (sååå god!) och vi hade sån tur att vi kom dit när vi kom (jag stod typ tio minuter i kön till pastan innan vi fick maten så det var godkänt) för en kvart senare var någon av hästshowerna på Friends Arena vägg i vägg slut och det bara vällde in folk i Vapiano. Det blev kö in i restaurangen och tänk då hur långa köerna för att beställa mat blev. Kul... :S
 

Vi åkte hem till min mamma och packade ihop allt och sen in med allt i min bil och jag styrde hemåt igen. Hade haft som plan att stanna en natt till men planer ändras ibland.
På vägen stannade vi intill NK och sprang in och köpte ett halvt kilo te och fick en av deras nya teburkar på köpet. :D
Sen skulle jag försöka hitta ut från stan till E4:an söderut utan GPS. Jag hittar hur lätt som helst om vi ska på E4:an norrut men söderut blev intressant... Hittade skyltat överallt men efter centralbron måste jag missat en avfart så jag hamnade på 73:an mot Nynäshamn. Kuuul.
Vände vid första avfarten och körde tillbaka och fick krångla mig genom Tegelbacken och Norrmälarstrand innan jag var på rätt väg igen.
Sen gick det bra hela vägen till Jönåker så barnet vaknade och det var ju mörkt ute så han var ledsen hela vägen hem. Jag stannade 6 gånger(!!!) och gjorde något med honom. 20 minuters tystnad hade jag genom Norrköping då jag lyckades roa honom med Babblarna på mobilen, sen var det tråkigt.
Han sitter ju bak i bilen så det var inte så lätt att göra något när jag körde och att ha lampan tänd inne i bilen var ju inte så bra så det fick vara skrikfest.
Lagom mör i skallen när vi var hemma, tog 3,5 timme att köra hem, det brukar ta 2! 
Till top