BMW 520D touring

Bimmers, Mums, Today / Permalink / 3
Igår var vi tillbaka på Proauto och testkörde BMW 520. Först var tanken att hoppa det eftersom vi fastnat för X1:an men vilken tur att vi åkte! Som vi älskade bilen!
 
 
Allt var digitalt, tog typ fem minuter innan vi listade ut hur man flyttar fram förarstolen så mina korta ben skulle nå till pedalerna (det är två knappar på utsidan av stolen som man bara petar framåt så åker stolen automatiskt fram). Instrumentpanelen var digital, när bilen var avstängd var det helt svart, inte alls som på gamla (vanliga) bilar där man ser instrumenten hela tiden.
Vi körde upp till Berg och tillbaka. Idag gick det super att köra automat. Asskönt men man tappar ju lite det där att KÖRA bil.
Men skulle vi köpa denna skulle jag gärna ha automat, just för att det nu är mycket annat att tänka på i bilen, vår lille son till exempel.
Just det här exemplaret (extrautrustad och allt) går på 606.000 kr. Hehehehehehehehe...

I morgon har vi en till provkörning inbokad. Förmodligen den mest spännande av de vi kört nu. ;) Vi spontanbokade in den igår när vi såg den vara ute och rulla. Det blir bara för skojs skull, nog inget vi vill köpa.
 
Efteråt körde vi till ICA Maxis parkering och ställde bilen där och gick in på Donken och åt varsin lunch och mini fick sig en burk mat.
Sen in på Maxi för storhandling!
När jag handlar så vill jag gärna gå överallt och se det mesta (i alla fall vill jag gå igenom inredningssidan) men det vill inte mannen. Det brukar se ut lite såhär:
 
 
Vi kom ut efter ett tag i alla fall, med en påse Bubbies också!
Som jag velat testa! 18 kr/styck eller 3 för 45 kr.
Det är glass. Mannen sa glass med skinn på. Lite så, typ seg marsipan runt om. Väldigt speciellt!
 
 
I förmiddags var jag och mini hem till Sofia och Elvis och där var även Martina och Jakob. Vi tre som fick våra söner samma dag på samma förlossning och vi hittade varandra på instagram.
Så mysigt med fika och träffa varandra igen! Martina och Jakob träffade vi ju förra veckan och veckan innan det men man kan nog aldrig ses för ofta! ^^
 
Nyss var jag iväg och hälsade på Loo hos sin nya husse och han visade tydligt att han inte skulle med hem (han tror jämt att jag ska hämta honom) och sen var jag och handlade lite på Maxi igen för att se om de fått in knippe färsk lök men det verkar vara slut överallt, slut för säsongen? Vad har man i istället?

Mannen tillbaka på jobbet

Osorterat / Permalink / 0
Idag var mannens första dag på jobbet. Jag gråter inombords. Så skönt det har varit att umgåtts tillsammans i fem veckor och nu är det slut. :(
 
Vaknade tidigt i morse av att mannens mobil ringde, han hade visst ställt den på ringning kvart över fyra för att gå upp och kolla på blodmånen. Jag gick också upp och kikade men såg inte så mycket av den då den gömde sig bakom några trädtoppar. Men jag har sett en tidigare, då bodde jag hemma och vi bodde i lägenhet på femte våningen, då såg man bra!
Hade svårt att somna om sen och vaknade strax efter sju av hantverkaren som stod och bankade precis utanför vårt sovrum. Måste ha varit riktigt trött för annars brukar jag höra när han parkerar bilen utanför men nu hade han lyckats smita genom halva huset innan jag märkte det. ;)
 
 
Vid ett var vi hemma hos Emma och Ben på mammafika med några ur mammagruppen och en till som fick barn några dagar innan vår mammagrupps barn kom (våra barn är födda mellan 16 januari och 2 februari så hon och hennes dotter tillhör mammagruppen som är med barnen som föddes strax innan våra).
Mycket trevligt och kul att se alla igen, det var några veckor sen sist för vår del med flera av dem. Vi har ju hittat på en hel del annat nu med tanke på att mannen haft semester.
Efteråt följde Hanna och Sigrid hem till oss och hämtade några Nestlé klämpåsar som de fick av oss för att kunna samla ihop 20 stycken så de kan få en kylväska och lite annat som man kan få genom att skicka in streckkoder. :)
 
Efter lite påfyllning av mat tog vi sen bilen bort till Tornby. Först in på Plantagen för att köpa en själkavskärare och sen in på Rusta för att kolla på mattan jag bloggade om tidigare idag och japp - den hade gärna fått vara dubbelt så stor! Pluttliten. :(
Hittade däremot en matta i samma mönster som var större som nog passar bra ute i uterummet sen, får se hur allt ser ut när det är klart. :)
Sen flyttade vi bilen till IKEA parkeringen och gick till Biltema och köpte ett pack med LED cykellampor. Hade tänkt köpa två stycken av fram och bak men börjar med en. Återkommer med hur det blir på barnvagnen!
Sist ut blev en sväng inne på Åhléns som har så mycket fint. Skulle kunna köpa allt! Allt allt allt! Kikade lite på sittpuffen jag visade i morse också. Grå, snälla gör den i grått!
 
Mannen sover borta med jobbet idag så det är jag och mini som umgås ikväll. Han har somnat för natten och jag har plockat en del här hemma så nu intar jag nog soffan med en kopp te! :)

Häck del två

Today, Växtlighet / Permalink / 0
Igår planterade vi nya cypresser i häcken på framsidan. Nåde dessa klara sig nu!
Förra året satte vi tio stycken, tre har klarat sig riktigt bra och en lite sådär men den behöll vi nu på prov.
Nu är det vattnings som gäller. Håll tummarna för dem!
 
Lilla plätten på framsidan som jag har planterat sååå mycket lök i. Det ser inte riktigt klokt ut och tanten mittemot klagar på att det är en ful gräsmatta. ;) Fler perenner ska sättas nästa år. Just nu är det en lavendel till höger och en stjärnflocka i mitten. Tänker mig hortensia till vänster, höstanemone och massa mer. :)
Till top