Inspiration

Wishlist / Permalink / 0
 
Lite inspiration för vårt sovrum och vardagsrum.
I sovrummet ska jag köpa ett Bestå Burs skrivbord att ha där minis säng står nu, sen när hans säng flyttas till hans rum istället. Perfekt ställe för mig att sitta med min laptop och fixa. :) En snygg Kartell Ghost att sitta på och kanske en EOS Silvia i taket?
Ute i vardagsrummet vill jag köpa en fotpall till fotöljen jag har, en Bestå skänk och ha Kartell Bourgien på och massa tavlor ståendes på skänken lutandes mot väggen. En mysig rund matta skulle nog vara pricken över i:et, men kanske inte en beige?

Åka tåg!

Today / Permalink / 2
I onsdags var jag och mini hem till Elin och Maja för fika och lek. Så mysigt!
Elin bjöd på hemmagjorda amerikanska muffins och jordgubbspaj. Sååå gott! Elin är världsbäst på att baka, önskar jag var ens en liten del av så bra men inte alls... :)
 
För stor jacka och mössan ser gigantisk ut. ^^
Igår träffade vi de två igen för frukost på Espresso House på Ikano. EHs scones är så sjukt goda. Mums! Chailatte till dessutom, pricken över i:et.
Vi gick runt lite på Ikano och kollade på kläder både till oss och barnen innan vi sa hejdå och mini och jag gick in en snabbis på IKEA för att köpa hängen till några gardiner.
Sen var det snabbt hem och äta lunch och sen ner till mannens jobb vid resecentrum för det var dags för första turen på tåg för mini!
Han somnade lägligt nog i bilen på väg till stationen och sov hela vägen till Åtvidaberg då han vaknade av trudilutten att nästa station var Åtvid. Sen var han ganska lugn en stund och vi hälsade på framme i förarhytten hos pappa vid en station när vi stod stilla. :)
Vi åkte ner till Västervik och tåget vänder tillbaka direkt så tur och retur tar det ungefär fyra timmar.
Sista timmen hade jag en ganska rastlös liten kille som inte alls förstod att man inte kunde springa runt i ett krängande tåg men det hoppade på hur många tjejer som helst i Åtvid på vägen tillbaka som hjälpte mig att roa mini lite. Han är väldigt lättflirtad!
Nu är han inne i en period där han härmar alla som skrattar. Så himla roligt! Skrattar nån så skrattar han lika mycket, om inte ännu mer. Sötis!
 
 
Nu är mannen ledig i mer än en vecka och idag har jag plan på att vi ska fota mini bland alla vitsippor, om nu solen kan samarbeta och visa sig lite!
Mini sov inte så bra inatt. Vid 03:30 vaknade han och gnällde en halvtimme innan jag gick upp och gjorde en flaska välling. Sen vaknade han vid 06 igen och letade efter en napp. Somnade sen om efter att jag sprungit runt och letat efter en napp och så vaknade han åter igen vid 07:20.
Det hela resulterar i en väldigt trött och gnällig liten kille som sprungit efter mig och gnällt hela morgonen.
Jag satte igång och storstädade badrummet och fick stänga honom utanför då han ska riva ner och sönder varenda toarulle och då blev det en väldigt förtvivlad liten prins som skrek ett tag och sen till slut äntligen somnade i pappas famn. :)
Jag tror inte på trots förresten, det är bara att de små har väldigt svårt att kommunicera ibland (eller hela tiden). Får väl se om jag ångrar att jag skrev det där längre fram. ;)
 
I morgon ska vi nog åka till Billa och Gamla Linköping. :)

Sjukstuga del 2

Osorterat / Permalink / 0
Jag hinner aldrig skriva något! Jag försöker, börjar att skriva men sen kommer alltid något ivägen...
 
Vi har nu haft sjukstuga i tre veckor, nu är vi -peppar peppar- friska allihopa igen.
Mannen var sjukskriven i en vecka, bihåleinflammation.
Mini fick 40 graders feber i förr förra söndagen och bara skrek hela tiden och dagen efter fick vi vid lunch på måndagen en tid på vårdcentralen där det snabbt konstaterades att han hade dubbelsidig öroninflammation.
Kåvenpenin på mini i fem dagar. Feberfri och aspigg redan dagen efter. Skönt!
Sen fick jag en släng av mannens bihåleinflammation fast inte lika hård som han hade haft. Men nu känner jag mig äntligen bra igen!
 
Vad har hänt sen dess?
Stare har varit på återbesök hos veterinären med ett ok på rumpan eftersom inga missljud på hennes lungor eller på hjärtat hörs så vi ska fortsätta med medicineringen (mot astma) men trappa ner det. Så skönt! Äntligen ett positivt besked!
 
Vi var på BVC med mini för en extrakoll för hans vikt men eftersom han hade varit sjuk i två veckor innan vi var där så hade han bara gått upp 50 gram på tre månader. Han hade säkert gått upp mer men eftersom han inte äter särskilt mycket när han är sjuk så går han ju ner. Så nu ska vi försöka få upp honom i vikt igen.
Extrakoll i juni igen och sen kanske de väljer att skjuta upp 1,5 års kollen om det har gått långsamt då också så vaccineringen blir lite senare.
78 cm lång är han i alla fall, beräknas bli 180 cm! :) Längre än sin pappa!
 
Jag och Martina gjorde en sambeställning från Zara förrförra fredagskvällen. På måndagen fick jag ett mail om att det skickats (från Polen) och vid 12:45 var det levererat hem till dörren. Sheise vad det gick fort! Fler gånger kommer det beställas kläder därifrån. Perfekt när butiken inte finns på långa vägar i närheten av Linköping.
 
 
I torsdags avslöjades årets pelargon 2016 - Caliente Pink.
Självklart åkte vi och köpte ett exemplar hos Blomsterlandet på eftermiddagen. ;)
Jag har två tidigare årets pelargoner som de valt som exemplar, tidigare var det en sort de valde ut men numer är det tack och lov enkla exemplar.
First Yellow 2012, så hade jag Katy 13 (2014) men den klarade sig inte så ska försöka få tag på en ny, Violino (2015) och så Caliente Pink som är årets.
Härligt rosa!
 
 
Vi har avnjutit årets första mjukglass. Helt naturell som det ska vara på årets första! ;)
Igår var jag hemma hos min kollega Mattias och hälsade på vår katt Loo som bor där sen i höstas. Han mådde bra! Hjälpte till att få bort lite tovor men annars såg han väldigt fin ut i hullet, kul att se.
 
 
Nyss var jag och mini ut och postade några pelargonsticklingar en har köpt från mig. :) Hoppas de kommer fram till henne i morgon och mår bra bara! :)
Var även ner till lampaffären vi har här och beställde en lampa som jag hoppas att hon kan få tag på! Velat ha den så länge!
Till top