Stammisar på Maxi

Today / Permalink / 2
Igår åkte vi ju till Tornby för att inhandla lite kalasprylar inför nästa helg. :)
Vi började faktiskt inne på Maxi där vi köpte lite serpentiner i blått och silver och sen massa andra saker som behövdes här hemma. Bland annat årets första semlor.
Jag hade faktiskt tänkt vänta till februari i år men det höll sig inte... :p
 
Sen gick vi vidare till TGR och nä - där fanns ju INGENTING som föll oss i smaken. Alldeles för färgglatt. Haha!
Huh.
Sprang in på Sagoland och köpte tre packningar ballonger. :)
 
Idag var vi ju och nästan hängde på låset på Hemmakväll eftersom det var halva priset på köpfilmer. Vilken BESVIKELSE. Jag har älskat Hemmakväll sen jag flyttade hit till Linköping och jag och mannen var ofta där och hyrde film när vi bodde nere på stan.
Förra året köpte vi filmer på denna kampanjen för runt 3000 kr och då fick vi MYCKET film. Idag gick det inte att köpa så mycket för det fanns ju knappt något att köpa! Halva butiken består ju av godis.
Snacka om uselt. Men jag förstår samtidigt att marknaden för hyrfilm inte är så stor och att godis lockar folk...
 
 
Sen till vår stora förvåning så var ju gamla Hemmakväll i Tannefors inte Hemmakväll längre...
Då åkte vi till Maxi på vägen hem och köpte med lite fler semlor och lite mjölk. ;)
 
När vi kom hem sen gjorde jag lite fröknäcke som är sååå gott! Fick en burk av detta i julklapp av en kusin och igår frågade jag om receptet.
Så sjukt enkelt att göra och så himla gott! Pricken över i:et är verkligen flingsaltet!
Ska göra mer någon dag och göra stor sats så det finns hemma. :) Utesluter man saltet så räknas det nog som riktigt nyttigt för det är ju typ bara frön, olja och vatten. Glutenfritt också!
 
Sen slocknade jag på soffan en stund för ovanlighetens skull. Men alla vi i familjen har varit hostiga senaste veckan så det är väl nått som gått här hemma så vi alla är nog lite slitna...
 
Till middag tömde jag frysen på sånt man hade slattar kvar av. En hamburgare, en vårrulle och lite pyttipanna. Kändes som lite mat först men på tallrikarna blev det en hel del. Skönt att det är borta också, det är bara jobbigt att ha en skriva hamburgarkött när man alltid tillagar mat åt två.
Är mannen inte hemma så lagar jag sällan mat till bara mig själv, då äter jag en matlåda eller en skål yoghurt. :)

Långhelg!

Osorterat / Permalink / 0
Idag är mannen ledig och sen resten av helgen också, TGIF! :D
 
Lite planer har vi allt, tack och lov. :) Idag ska vi ut på jakt efter lite kalasprylar och jag ska köpa ett nytt minneskort till kameran.

I morgon har Hemmakväll halva priset på all köpfilm och vi handlar alltid en hel del då så vi lär stå där inne ett bra tag.
 
På söndag ska vi hem till Jakob på ettårskalas. :)

Lagom mycket i kalendern helt enkelt!
 
 

Dagarna går i ett!

Mamma till Mini, Today / Permalink / 0
I går var mannen ledig och vi hade ettårskoll hos BVC!
3560 gram och 52 cm lång var mini när han kom ut, BF +16 (jag gick alltså 16 dagar längre än beräknat).
9720 gram och 76 cm lång är han nu. Mycket händer på ett år!

Vi hade väldigt kämpigt i början med hans vikt, vi blev ju inlagda på special BB när han var 8 dygn gammal och hade gått ner ganska mycket eftersom min amning aldrig kom igång.
Sen har det fungerat bra tills tänderna började komma och nu sen fyra månader tillbaka har det varit lite kämpigt men nu går han uppåt i all fall.
Längden följer helt enligt kurvan men vikten ligger lite under så vi ska på en extra koll när han är 15 månader.

Han skulle vaccinerats för tredje gången igår också men det tar vi nästa vecka istället.
 
Vi åkte sen vidare till Ikano och in på Kappahl där vi hittade lite på halva reapriset. :D
Åt en efterlängtad lunch på Chilli, deras buffé såklart. Nomnomnom. Mini satt faktiskt väldigt lugnt och tyst för ovanlighetens skull, annars är det oftast att han inte vill sitta kvar i stolen eller slänger massa saker runt omkring. Kanske var det riktigt win-win att sitta nära kassan så han såg massa människor? :)
 
Jag var även inne på IKEA och köpte lite tyg till ett projekt jag har här hemma. Återkommer med vad det är när det är klart!
 
 
Idag åkte jag och mini buss till andra sidan stan och hem till Elin och Maja för lite bus och fika. :)
Så mysigt! <3 Tack för en underbar stund Elin!

Elin och jag skulle ju egentligen äta på Pinchos ikväll men mannens jobb ställde till det så istället för att mannen min skulle sluta runt 13 så slutade han runt 20 istället och det körde bara ihop sig så vi får ta den kvällen en annan gång. Det känns som det alltid kommer något i vägen när jag ska få komma hemifrån en stund. :(
Till top