Vart ska jag börja? :)

Mamma till Mini, Mjau, Today / Permalink / 1
I onsdags var mannen ledig. Minns inte alls vad vi gjorde. Doh!
 
I torsdags och fredags började mannen jobba efter lunch till sena kvällen så vi var på förmiddagarna båda dagarna och fixade lite till huset och inför helgens namnkalas.
 
I lördags hade vi namnkalas för vår Milton.
Vi har länge tänkt ha en namngivningsceremoni och först var planen att ha den den 12 september eftersom Milton har namnsdag då, men då var inte uterummet ens påbörjat och det är inte roligt att få hem massa folk när det ser ut som en byggarbetsplats utanför fönsterna.
Så det blev helt enkelt först av i lördags.
Vi valde att kalla det för namnkalas för det låter mindre formellt än namngivningsceremoni och vi skulle inte göra något speciellt utan det var lite "öppet hus med smörgåstårta och fika" för alla som var intresserade. :)
Tror vi blev 25 vuxna och 10 barn. Det var ganska fullt i vårt hus om vi säger så!
Men jag fick nog plats till alla, en valde att sitta på golvet och äta och några fick sitta på pallar de själva hittade i något hörn. :) Folk är inte så kräsna helt enkelt! :D
Vi hade köpt byggfläktar på Jula som vi värmde upp uterummet med så det blev alldeles behagligt att sitta där ute också. :)
Jag skriver lite mer om allt i ett eget inlägg!
 
Igår upptäckte jag att Stare var lite annorlunda på morgonen och jag började fundera på om hon ätit något konstigt eftersom det var lite mycket stoj dagen innan (både hon och Amiral var instängda i ett rum under hela tiden förutom en liten stund då jag tog ut Stare för att folk ville hälsa på henne).
Ringde Valla Djurklinik som bad mig avvakta lite.
Vi åkte till Brunneby för att gå på julmarknaden där och hittade en kvinna som syr barnkläder som jag nog ska beställa lite ifrån. :)
Sen var vi en sväng på Tornby för att försöka byta en present som vi fick dubbelt av i helgen men Guldfynd där den är köpt är heeelt inkompetenta när det gäller att ge bra service.
Man kan bara få tillbaka pengarna om de sätter tillbaka det på samma kort som saken betalades med. Doh! Hur många presenter köper inte folk på Guldfynd då?! Betalkortet vi pratar om nu är uppe i Bollnäs!
Jag har inte sagt mitt. Jag ska ha kontanter i näven. Bums!
Vi åkte hemåt och Stare andades väldigt ansträngt när vi kom hem så jag ringde igen till veterinären och vi åkte in. Söndag och jour.
Vi fick komma in på ett eget rum direkt och mötte en djurskötare som kände igen Stare sen innan (hon har ju varit där fyra gånger av olika anledningar nu sen förra sommaren) och en veterinär kom och undersökte.
Hon pratade om något med lungorna eller hjärtfel eftersom hjärtat slog så snabbt och hon andades så himla stressat. Där bröt jag ihop. Hon kommer dö under natten tänkte jag. :'(
 
 
Hennes allmäntillstånd togs som dåligt och därför vågade de inte röntga direkt utan la in henne på IVA i en syrgasbur för att se om andningen skulle bli bättre.
Usch så dåligt jag mått inatt! Gråtit floder. Min lilla lilla tjej! <3
 
I morse ringde veterinären och berättade att hon hade blivit mycket bättre under natten och någon gång inatt stängde de av syrgasen och i morse röntgade de lungorna på henne och såg förträngningar och räknar det hela som att hon fått astma.
Så konstigt på ett sätt! Veterinären berättade att det är vanligt bland vissa raskatter och att miljön i hemmet kan påverka. Som dammig sand, mycket parfymer, hårsprayer, starkt parfymerade tvättmedel och så vidare.
Sen innan mini kom har jag inte haft parfym, kört allt i parfymfritt tvättmedel och liknande så det är väldigt skumt!
Ny sand måste inhandlas. Bentonitleran ska bort. Inne på kristaller eller Öko-Plus som många rekommenderat till dammkänsliga katter.
Hon fick stanna kvar en natt till för att de skulle hålla koll på henne så vi får hämta henne i morgon igen lilla tjejen. <3
Hon ska få astmamedicin via inhalator om jag förstått det rätt. Ska bli en del att ta in i morgon.
#1 - - Madeleine:

Stackars Stare! 😢 Hur mår hon nu? Funkar deg att ge henne medicin?

Till top