Tio hela veckor gammal

Mjau / Permalink / 12
Fick lite bilder på mailen från uppfödaren. Nu är han tio veckor gammal och han börjar redan se stor ut om man jämför med de första bilderna jag fotat på honom! Sööötis!
Toffsar på öronen börjar han få också. :D
 
 

Blötmat

Mjau / Permalink / 23
Torrfoder kör vi till en början med Royal Canin Babycat och Kitten och när de säckarna är slut lär det bli Royal Canin Maine Coon Kitten och sen Maine Coon.
Anledningen till att det finns foder framtaget just för maine cooner är för storleken på bitarna som oftast är större så katten får något att tugga på, annars är det vanligt att de bara sväljer torrfodret helt.

Blötmat däremot har jag funderat en del på, alla säger att i alla fall unga katter ska äta blötmat och det tycker jag om, de får i sig mer vätska och så är det ju lite roligare än torrfoder (som det blir fri tillgång på till en början).
Royal Canin har blötmat som "matchar" torrfodret vi ska ge, men det är ju fasligt dyrt egentligen, 12 kr för en portion.
Lantmännens "MJAU" är det många som använt i många år och verkar vara nöjda med. Läste lite om det på internet på morgonen och såg att de gjorde om innehållet för några år sen och det var då tetrorna kom. Men jag var inne på Arken Zoo här om dagen och såg aluminiumburkarna i jättestor storlek så de finns kvar i fackhandeln. 980 g kostade 21,90 kr tror jag. Det är ju bra pris och det räcker lite längre än en engångsportion från RC. ;)
Däremot fick jag lära mig att verkligen kolla vad matburkarna innehåller - varje gång man köper nya - för det verkar varieras från gång till gång!

Dessutom läste jag att man ska undvika att ge katter fisk, för tydligen är det många katter som är allergiska mot just fisk. Det har jag inte hört något om tidigare och inte märkt av det på mina andra två katter.
Men det är bra att ha det i åtanke när man ger katten fisk så man märker eventuell klåda eller liknande.
 


Det finns massor av märken att köpa... Man kan ju hålla sig till de man tror är lite bättre. 
Vad ger ni era katter för mat? Både torr- och blötfoder?
Till top