Nu är han här!

/ Permalink / 1
Fördriver tiden nu sådär halv fem på morgonen när vår lille vaknade och ville ha mat. :) 

I lördags hade vi tid på morgonen på förlossningen för att bli igångsatta och vi åkte dit. 
Det första vi får höra när vi väl kom dit var att det var för fullt på avdelningen och det fanns inget rum till oss. 
Panik. Bokstavligen. Jag bröt ihop kort sagt. 
Vi fick åka hem och vänta på att de skulle ringa när de hade plats för oss. 
Det hade varit kaos på natten och de hade fått hänvisa vissa blivande föderskor om att åka till Jönköping eller Nyköping för det var fullt i Norrköping också! 

Hemma gick tiden enormt långsamt men ett samtal senare så var vi på plats på förlossningen vid 16:00. 
Jag säger att igångsättningen började först vid 17 för det var då de började det hela med en liten ballong! 
Snabbt gick det också, vi hade räknat med tre dygn som alla säger att en igångsättning kan ta men 03:21 var han ute! :) 

Igårkväll kom vi hem från BB så det här är första natten hemma. Skriver ihop en förlossningsberättelse när jag hinner sitta vid datorn istället. 

Jag kan ge lite spoliers om att det var allt från att vara hög som ett gigantiskt höghus på lustgas, att be narkosläkaren döda mig, fråga hur barnmorskan kunde ha valt att skaffa barn nummer två när hon varit med om det här - till att sitta och sova mellan värkarna och inte kunna hålla emot några som helst krystvärkar. ;) 
Återkommer! 

BF+14

Bimmers, Today / Permalink / 0
Mannen är ledig idag så jag åkte till ICA Maxi i morse och köpte hem massa semlor för tanken var att mannens bror med vän som är på väg upp till Stockholm skulle stanna på fika men så blev det inte så vi har sex stycken semlor att klämma i oss idag. ;)

Vi kom även på att caben behöver ju besiktas innan månadens slut och det fanns massor med lediga tider hos Besikta så vi åkte dit.
Megafjantig anmärkning (en upplysning och inget som måste åtgärdas för ombesiktning) var att besiktningsmannen skrev att ena bakblinkersen har tappat lite färg på insidan mot bakluckan. Whaaat?
Både mannen och jag har kollat på båda blinkersen bak och vi ser ingen skillnad. Suck!
Det kändes verkligen som att han gjorde allt för att kunna hitta något att påpeka på. Bilen är ju i superskick!
Vi åkte över gatan till Björkmans och köpte en lampa för 25 kr. Nödvändigt?
Gick runt och spanade på några bilar och tittade lite på barnprylarna som finns från BMW, små radiostyrda bilar och större som är som Bobbycars fast BMW. ;)
 
 
Nu är det min bil kvar att besikta i år. Oljebyte och service står på schemat innan dess. Har även tänkt att ha den på förbesiktning hos BMW så jag slipper allt krångel som det blev förra året.
Men med tanke på att hela undersidan är täckt utom bromsrören så bör det inte vara några problem eftersom bromsrören byttes förra året. Även krängningshämmarna som varit på anmärkning senaste åren har jag ju bytt.
Han som besiktade caben idag besiktade bilen bredvid min när jag var där i våras, de fick anmärkning på vindrutetorkarna så han verkar ju extrempetig så jag får nog byta mina för annars lär de ju hitta något på dem...

BF+12

Today / Permalink / 2
Idag fick jag lite sovmorgon jämfört med de andra dagarna senaste veckan då jag vaknat vid sju. 
Har däremot haft Stare lös i hela huset för första gången på några dagar så hon var på mig tre gånger i natt som vanligt. Hon kommer smygandes på täcket och kvittrar när hon ser att jag vaknar. Sötkisse! 
Hon har varit instängd i ena sovrummet här i huset sen i fredags eftersom hon blivit opererad och har stygn på magen. 
Första dygnet hade hon en body på sig men hon låter bli stygnen så nu går hon naken, det var även rekommendationen från veterinären. 
Hon har varit instängd för att inte springa runt och hoppa men hon blev som vanligt sjukt rastlös så igår släppte vi ut henne till de andra. 
Hon fäller mycket nu, jag vet inte om det är för hormonproblemen hon haft som bör börja stabilisera sig nu eller om det är som uppfödaren tror att "kattungepälsen" trillar av nu för helsystern fäller också massor. 
Ska göra en beställning från Zooplus nu i veckan, funderar på att faktiskt skita i att ta hem Royal Canin och köpa Applaws och/eller Orijen nu igen istället helt och hållet. 
Jag har alltid gett RC trots att jag vet att fodret inte har bra innehåll men eftersom katterna alltid har minst två andra alternativ som är med bra köttinnehåll samt att de äter ungefär 50-70 gram blötmat var om dagen så känns det inte som det gör något. 
Ser att katterna väljer olika sorter varje gång de är vid matskålarna. 
Det svåra med Royal Canin är ju att fodret är så lukt/smaksatt att det är svårt att byta från dem om katterna är vana att bara ha RC i en skål och man ställer en skål med ett annat foder bredvid. 
Nu gäller det att hålla koll på så Stare inte flyger iväg i vikten som kastrerad också men jag vill ha upp henne lite i hull, hon är lite väl tunn kan jag tycka. 
Loo och Amiral har varit kastrerade i två år och aldrig ätit foder för kastrater så det är inte omöjligt att det går för Stare också. :) 
Ska även köpa hem lite Mush BARF igen och testa. Sist var det bara Stare som åt av det men katter äter ju först och främst med näsan och luktar det inte aptitligt så smakar de inte på det så ibland får man faktiskt mata katterna lite med tvång så de kan känna smaken också, då går det mesta ner efteråt. ;) 

Mina underbara tulpaner som är röda med rosa inslag, riktigt fina! :) 

Mannen och jag åkte ut på en liten fönstershoppingstripp med bilen. Lyckades inte riktigt komma iväg till alla butiker jag ville till men får försöka i morgon igen. ;) 
Inne på Rusta tittade jag på ljusbollsslingorna jag har två av redan, egentligen bara en då Stare har bitit av kabeln på den ena så jag står i valet och väljer mellan att försöka laga den eller köpa en ny helvit eller en ljusblå, får se! :) 
Vill hitta en tassel också att ha runt ena gardinlängden i vardagsrummet. En vit eller grå. :) 

Vi åkte till Ikano och äntligen var det inte megakö till Chilli så vi åt buffé där. Riktigt gott! 
Jag smet in på IKEA efter och köpte med en speldosa i form av ett får. :) 


Gullig kudde från barnavdelningen på IKEA. 

Till top