Få ett bättre te!

Te / Permalink / 6
Små saker förbättrar smaken på teét, här delar jag med mig av lite saker jag tänker på när jag ska göra en kopp!

Jag och många andra som är teälskare föredrar löste framför påste. Ett löste kan du påverka bättre och det är ju mycket roligare! :)

Fyll vattenkokaren/kastrullen du använder för att värma upp vattnet enbart med kallt friskt vatten direkt från kranen.
Vattenkokaren bör vara ren, inte full med kalkbeläggningar. Har den det kan du fylla den med vatten till max och ha i en matsked citronsyra i vattenkokaren och låta den gå en gång med citronsyra och så en gång med bara vatten efter för att få bort citronsmaken, då blir den nästan som ny igen!

Det är viktigt att hålla koll på temperaturen på vattnet och dragtider för teérna, det är oftast olika från te till te, men detta är en generell lista man kan gå efter:
Vitt te - 72°C, 4 - 6 minuter
Grönt te - 72°C, 2 - 3 minuter
Svart te - kokande vatten, 3 - 4 minuter
Rooibos - kokande vatten, 6 - 8 minuter

Använd en stor tesil för är den för liten eller fyller man hela tesilen kan teét inte svälla och röra sig, man får bara färg på teét, inte så mycket smak.
Tänk på att de flesta teérna bara ska doseras 1 tesked per kopp (+ en extra för kannan). Blir teet för beskt så justera dragtiden, inte mängden te!


Förvara allt te i luftslutande burkar. Påsen lösteét läggs i när du köper teét är endast för att frakta hem teét, hemma ska teét läggas direkt i en burk. Låt inte teét ligga kvar i påsen då påsen drar ur smak från teet!

Förvara teét torrt, mörkt och svalt.

Hållbarhetstiden för ett löste är ungefär ett halvår. Försök lista ut hur gammalt teét du köper är, så du inte får ett te som stått flera år på hyllan i butiken.

Daniel Sandler

Osorterat / Permalink / 0
Mascaran jag fick i min första Glossy Box, jag gillar den, men har ändå lite svårt för den. Ibland är den bra, men ofta klumpar den och klibbar ihop fransarna.
Den har inte fått högsta betyg av mig, men jag gillar att det är en stor förpackning, även om det är rätt dumt eftersom man bör byta ut sin mascara var tredje månad...

Glossybox mars

Osorterat / Permalink / 5
Idag anlände min andra Glossybox!
En ljusrosa låda med svart och grönt tema inuti. Mars månad har inspiration från naturen och innehåller produkter med naturliga ingredienser och/eller i naturens färger.

L`occitane - Shea Hand Cream / Denna härliga handkräm med naturliga ingredienser från Provence innehåller honung och söt mandelsextrakt blandat med svag jasmin.
Maria Nila - Swedish Therapy Oil (full size) / En svensk vårdande hårolja rik på omättade fettsyror som mjukgör, återfuktar och stärker håret. Absorberas snabbt och gör håret smidigt och glansigt utan att bli fett.
Mádara Ecocosmetics - Moisturizing lotion / Fuktgivande och uppfriskande kroppslotion. Tillför fukt och näring i form av naturliga växtvitaminer, mineraler, bioflavonoider och andra biologiskt aktiva ämnen.
Mádara Ecocosmetics - Toning Shower Soap / Stimulerar hudens ämnesomsättning och elasticitet samt gör att huden bibehåller sin fasthet. Innehåller algextrakt, havtorn, hästkastanj och åkerfräken.
L`Oréal Paris - Color Riche Le Vernis (full size) / Nagellack med inbyggt topplack för maximal glans. FInns i 48 härliga färger och har en speciell, rundad borste som gör att ett penseldrag räcker!
Till top