Växjö

Osorterat / Permalink / 1
I lördags åkte vi ner till Växjö för att hälsa på mannens bror med sambo. :D

Det började lite halvstressigt på morgonen när jag tittar på väderrapporten att det var klass 1 varning i hela södra Sverige för det väntades komma 5-15 cm snö natten mellan lördag och söndag. Hehehe.
Vi har fortfarande sommardäck på bilen och vi var ju inte så jättesugna på att byta i panik innan vi skulle iväg (man vill ju gärna "testköra" i några dagar så allt känns bra än att byta däck och sen direkt ut och köra 50 mil tur och retur). Det var dessutom inget de nämnde på väderrapporten på fredagkvällen heller så vi blev tagna på sängen eller vad man säger.
Men mannen tog beslutet att vi ändå kommer köra på två av de största vägarna i Sverige och där är det sällan snö så vi chansade!

Jag började köra. Fick stanna vid Brahehus för första gången för den lille i baksätet var inte alls nöjd.
Efter ett blöjbyte och en liten vända inne i restaurangen bara för att titta lite så åkte vi vidare. Jag fick sitta i baksätet och underhålla en väldigt gnällig liten kille som en stund efter Jönköping äntligen somnade!
Lite övertrött helt enkelt.
 
Vi var framme strax efter tre och packade ur allt och åkte upp till deras lägenhet där Linda var hemma för hon var ledig hela helgen.
Vi satt ett tag och pratade innan Hans kom hem från jobbet och då blev det mer prat och underhållning av barn.
Vår lille ställer sig ju upp mot allt numer så det är konstant uppmärksamhet som gäller och eftersom Hans och Linda har väldigt mycket teknikprylar så blev det extra mycket koll för att inget sånt skulle dras ner eftersom de oftast är på en TV-bänk i perfekt höjd för små barn att lyckas dra ner. ;)
 
Till kvällsmat blev det urgod pulled pork som de hade strött över nachochips och ost i en ugnsform och sen lite tillbehör vid sidan om. Som tacos ungefär. Urgott!!
Vi satt och pratade länge innan vi gick och la oss. Mycket att prata ikapp!
 
På söndagen vaknade vi nog runt sju då mini bökade runt i sängen. Vi sov på deras bäddsoffa som vi alltid gör. Mini sov längst in, jag i mitten och mannen längst ut men mini tryckte sig mot mig hela tiden mer och mer och eftersom vi sov borta ville jag inte flytta på honom ifall han skulle vakna och ha sån där skrikfest vid fyra på morgonen så jag flyttade på mig men då hade jag ju ingen kudde så fick knöla ihop täcket som kudde men då hade jag ju inget täcke så det blev lite kyligt resten av natten. xD

Vi åt frukost och Linda lockade håret eftersom hon skulle iväg på en personalfest i Karlstad senare den dagen.
Vid tolv skulle hon möta upp sina kollegor för att åka upp i en minibuss till personalfesten och mannen, mini och jag vinkade av henne och tog en sväng på stan. Så trist att typ allt var stängt men det är väl lite så oftast inne i stan på orter som har en stor shoppinggalleria någonstans. Grand Samarkand strax utanför innerstan har ju typ alla butiker men de butikerna finns ju överallt annars också så vi ville inte dit.
Hamnade på ett nyöppnat Espresso House på Storgatan istället och fikade. :)
Förstår om det nog är mycket ny personal där men att hon jag beställde två chailatte av sprang iväg för att fixa de innan jag ens beställt klart allt kändes lite oproffsigt.
Tog en kvart att få chailattena dessutom för tjejen som stod och gjorde alla beställningar visste ju inte hur man gjorde en "latte med extra styrka" eller en "vaniljlatte på soyamjölk". Jej. :S
 
 
När vi fikat klart gick vi tillbaka till lägenheten där Hans kommit hem från några timmar på jobbet och vi pratade en stund, mini fick lunch och sen körde vi hemåt.
Jag körde hela vägen och det tog exakt 2,5 timme och mini sov exakt hela vägen, så skönt!
 
Det blev lite tomt på blommor i fönsterna när jag tog bort lamporna som stod mellan dem så får flytta om lite bland alla växter...
 
Igår fixade vi lite här hemma. Jag satte upp fyra av fem julstjärnor i fönsterna mot baksidan av huset. Väntar till helgen med ljusstakarna i fönstret mot framsidan för att tanten mittemot inte ska få panik för att jag är så tidig. ;)
Vi var även en sväng till IKEA och köpte med lite krukor, värmeljus (går åt så sjukt många nu när jag vågar ha fler än två tända, tidigare har jag ju undvikit det pga katterna men de håller sig borta från dem), köpte även för första gången värmeljus med doft!
Det blev även några blockljus till adventljusstaken jag ska göra till helgen. Frågan är bara vad jag ska sätta runt ljusen på brickan. Jag har senaste tre åren kört polkagrisar men jag känner för något annat i år men jag vet inte alls vad!
 
 
Till middag gjorde jag ett recept från Jennys Matblogg nämligen kebabkryddad kyckling med kebabsås, så gott! Kommer jag lätt göra fler gånger, fast kanske med klyftpotatis. :)
 
När den lille hade somnat för kvällen tappade vi upp ett bad, vilket inte händer så ofta längre. Jag tände massa ljus och så badade vi ett tag innan vi la oss i soffan och tittade på filmen Fury med Brad Pitt. Helt ok, hade högre förväntningar. :p
 
Idag ska jag iväg till vårdcentralen och kolla upp några födelsemärken. Annars är väl inget mer planerat. Byta till vinterdäck kanske? :D
#1 - - Jenny:

inte alltid lätt att åka bil med de små. Ibland går det bra ibland mindre bra för oss. Men då vi åkt långt har vi försökt matchat in de vid sovtiden på morgonen / fm så han förhoppningsvis kan somna då :)
Så gott det lät med pulled pork på tacochips med ost på mums.
Och din rätt som du lagade såg inte heller så illa ut, mums.

Ja det är trist man inte känner en vän som jobbar som det, hade varit lyxigt .

Till top