BMW i3!

Bimmers / Permalink / 0
Idag har vi kört BMW i3! Vilken överraskning! Så cool!
 
Vi såg den i tisdags när vi svängde in på Proautos parkering, då var den ute och rullade för att bli stripad (Få texten "Jag kör för livet." på sig) och frågade säljaren vi träffade lite om den och han sa att han tyckte att vi absolut skulle testa den och så blev det! :)
Efter en liten genomgång hur den fungerade så började mannen köra.
Det är ju en elbil och vi har inte kört såna tidigare så det var lite annorlunda. Va tyst den var! Det enda som hördes var däcken som rullade mot asfalten.
Den fungerar ju lite speciellt och det är väl någon form av automat på den men den börjar inte rulla så fort man släpper bromsen som automatbilar gör i körläge utan man måste trycka på gasen. När man släpper gasen bromsar bilen automatiskt ner till stillastående. Så vi behövde ju aldrig använda bromsen så länge man planerade sin körning lite och eftersom både jag och mannen är såna förare som sällan använder bromsen (släpper gasen istället) så gick det galant.
Den accelererade överraskande bra. Poff kändes det nästan som! 112,5 hästar har den.

Vi har ju alltid skrattat lite åt den för att den är BMWs version av "Think outside the box" men nu är vi ju väldigt possitiva till den.
Utsidan är gjord i plast på vissa delar (på nyare BMW är nästan alla nedre delar gjorda i plast just för att undvika rost) och resten är carbon tror jag.
Säljaren demonstrerade faktiskt hur hållbar den är på utsidan för om ni tittar noga så har den bara en dörr egentligen, fast det är två dörrar. Man öppnar först den främre dörren och sen på insidan finns ett handtag till den bakre dörren och den dörren öppnas bakåt, tänk brittiska taxibilar eller Rolls Royce så det blir väldigt stor öppning när båda dörrarna är öppna.
Tanken är att man ska stänga den bakre dörren först och sen den främre dörren men säljaren gjorde tvärtom och då dunkar den bakre dörren i den främre dörren utan ett märke. Det ska tydligen till väldigt mycket för att det ska bli märken på bilen, så vanliga dörruppslag från idioter som parkerar bredvid kommer man slippa. Woho!
 
Mycket på insidan är gjort i trä och i återvunna PET-flaskor, allt för ett miljötänk!
Den kändes väldigt futuristisk och väldigt trevlig. Mannen skulle absolut (jag med för den delen!!) kunna tänka sig att ha den här för att ha att köra till jobbet med. :)
 
 
 
Till top