Olåsbar bil...

Bimmers, Today / Permalink / 1
I söndags, på alla hjärtans dag, gjorde vi inget särskilt. Vi var hemma hela dagen. Stoooorstädade hela huset, sååå skönt! Och så var fina Rebecka över på lite fika. :)
Vi firade tvåårsdag som förlovade men firade inte det på något speciellt sätt. :)
 
I måndags var mannen ledig så vi åkte vi runt lite och letade lite efter olja till bilen. Vi brukar köpa en stor flaska på fyra liter när Mekonomen har 25% på valfri vara men nu var den slut (vi kör Castrol Edge speciellt utvecklad för BMW som är lite dyrare...). Efter besök hos Statoil, OKQ8 och Mekonomen så blev det som vanligt ett köp på sistnämnda.
På OKQ8 tog mannen däremot en smart engångstratt i papp just för oljepåfyllning. Smart!
 
 
Sen åkte vi och tvättade bilen i värstingprogrammet i Gulfs nya tvätt. Sååå ren och fin den blev! Säkert ett halvår sen jag tvättade den sist. Pinsamt!
Efteråt åkte vi till IKEA för lunch och för inköp av några småsaker till gardinskenan i biorummet. Jag köpte en bankbräda till mini från barnavdelningen. De har visst bytt färger på deras träprodukter nu, vilken skillnad det var att jämföra med de vi har hemma.
 
I tisdags skulle vi fixat pass, men när vi klev innanför dörrarna på polisstationen möttes vi av en skylt där det stod "Du har väl bokat tid?". Jaha, det hade vi visst missat...
Vi tog drop in lappar och satt en kvart innan jag gav upp och bokade tid på nätet till dagen efter.
 
Mannen började jobba vid femtiden på eftermiddagen i tisdags. Han skulle ta bilen till jobbet, går ut och låser ytterdörren men kommer in igen ganska kort där på.
Det gick inte att låsa upp bilen!
Jag gick ut och testade, men nej - han hade rätt! När man stoppade in nyckeln så kunde man vrida och vända hur som helst utan något motstånd. Så skumt!
Tur så fungerar lite elektronik på nyckeln (men inte öppna eller låsa) så bakluckan fick han upp och kunde klättra in i bilen och låsa upp inifrån och köra iväg till jobbet. Låsa gick ju däremot inte men som tur så stod bilen i ett inhängnat område med låst grind på natten så allt var kvar på morgonen.
 
Så blev det ju lite problem igår... Vi hade ju bokat tid för att fixa pass så vi fick åka dit, ställa bilen så nära entrén som möjligt och gå in och fixa tre pass (tog tio minuter fast det var bokat för 30 minuter...) eftersom det inte gick att låsa bilen.
En sväng till Maxi där jag och mini satt i bilen och mannen fick gå in och handla själv.

Vi åkte bort till Hackefors BMW där Erik som alltid hjälper oss blev helt snopen när jag sa att det inte gick att låsa upp bilen.
"Men vrida om nyckeln i dörren kan du väl?" Nej!
Det konstaterades att låset i dörren (det enda låset som går att låsa upp på hela bilen) var trasigt så nytt sånt beställdes och en ny nyckel med fungerande elektronik beställdes också. Billigt och bra... I-n-t-e!
 
Nu står den bilen som inte går att låsa inne i vårt låsta garage och cabben, stackarn som är avställd och har sommarsulor på sig får stå och frysa på uppfarten. :)
 
Idag ska jag och mini till Ikano. Det stod mellan att åka buss (så krångligt eftersom vi måste ner på stan och byta buss) eller att gå dit (5-6 km). Igår kväll hade jag bestämt att vi skulle gå fram och tillbaka men nu på morgonen när man ser att det kommit ganska mycket snö inatt så ändrades det till buss. Får se hur kul det blir... :p
 
#1 - - EMELIECATRINE:

Haha, ja men det är ju helt galet! Jag slutade med p-ringen 31 oktober och runt den 14 november blev mini till ;) Två veckor liksom, hur sjukt egentligen. Hade läst om att det var typ 25 % som prickade in ägglossningen och blev gravida direkt, trodde aldrig att vi skulle vara en av dom procenten. Men så himla skönt att det gick så fort ändå, tänk dom som kämpar i flera år. Fy!

Tack igen gulliga du!! <3

Svar: Jag använde också p-ring! Måste vara den som gör att det ändå gått så snabbt eftersom den inte påverkar hela kroppen utan bara lokalt. Verkligen skönt! Jag kan ju säga att jag chockade min BM när hon frågade och själv räknade ut hur fort det gick. :D
Camilla

Till top